Новини

Общината ще разполага със собствени офис площи в бъдещия комплекс

Община Пловдив обявява конкурс за имот, който доскоро се е ползвал от автосерзиз “Реал Ковачев” на бул. “Санкт Петербург”, предаде Plovdiv24.bg. Конкурсът ще бъде за изграждане на офис сгради от клас “А” и търговска част, но без жилища.

Бизнес сградите “клас А” трябва да отговарят на най-високи изисквания, да разполагат с висококачествено оборудване, модерни системи, изключително удобен достъп, централизирана система за компютъризирано управление на инсталациите и оборудването в зданието.

“Последните няколко седмици имахме срещи с няколко сериозни компании – предимно кол центрове. Оказа се, че проблем за Пловдив е необходимото количество офис площи именно от този луксозен клас. Затова общината стартира такъв конкурс”, обясни кметът Иван Тотев.

“Надяваме се инвеститорите да се подготвят и да намерим такъв предприемач, който да се наеме с изграждането на комплекса. Ако продадем земята, после нямаме гаранция какво точно ще има на нея. Лесно е, но няма да го направим”, мотивира се градоначалникът.

По думите на Тотев общината ще бъде обещетена със собствени офис площи в комплекса. В момента в Пловдив има няколко малки офис центъра, но те не са достатъчни.